Translate

2013. október 24., csütörtök

Vannak még csodák

Úgy tűnik, megint érdekes fordulatot vett a projektünk.
Miután az először említett, eleinte nagyon bíztatónak ígérkező partner lelkesedése némileg lecsökkent (azt támogatják, hogy munkatársaik önkéntes munkát végezzenek a projektben, de a cég már nem akar a megoldás mögé állni), sajnos új lehetséges támogatók felé kellett fordulnunk. A keresésben Mário kiváló segítőtársra talált Wellington személyében. Wellington, amellett, hogy a CDS helyi képviselőjeként az összekötő szerepét tölti be az IBM és az egyes projektek mögött álló civil szervezetek között, egyúttal nagyon otthonosan mozog Joinville üzleti életében is.


Pár szó a CDS-ről..., akik egyébként épp most változtattak nevet, és már PYXERA Global névre hallgatnak.
A CDS, azaz CDC Development Solutions egy amerikai székhelyű nemzetközi nonprofit szervezet. Céljuk, hogy közösségi, privát és önkéntes erőforrások bevonásával erősítsék öt kontinens hetven országának fejlődő piacain működő üzleti, intézményi és kormányzati szereplőket. Tevékenységük egyik fő területe a "Global Citizenship and Volunteerism", amelynek lényege, hogy önkénteseket toboroznak, képeznek ki, helyeznek el, majd támogatnak abban, hogy ezek az önkéntesek aztán a fejlődő országok kisvállalkozásainak, oktatási intézményeinek, civil és önkormányzati szervezeteinek, közösségeinek nyújtsanak menedzsment és műszaki segítséget.

Mário-ék egyik tanterme

Egy újabb példa, hogyan is mennek a dolgok Mário körül...
Még első nap kérdezte Mário, hallottunk-e az MIT Scratch programjáról. Mert ő is csak mostanában hallott róla, és úgy gondolja, hogy ez egy nagyon hasznos és profi eszköz a gyerekek fejlesztésére. Előző héten meg is osztotta ezt a véleményét egy ismerősével, aki visszakérdezett, hogy vajon használják-e a Scratch-et a Projeto Resgate-nál. Mire Mário csak azt mondhatta: használnák ők szívesen, csak sajnos nincs számítógépük hozzá...

Vajon mit rejtenek a dobozok?

Ezen ne múljon, mondta az ismerős, majd ő szerez hozzá gépeket! És lássunk csodát, tegnap valóban megérkezett 12 vadonat új gép, és mára már össze is szerelték őket az iroda újonnan kinevezett számítógépes laborjában!!!

Akár már indulhat is az oktatás!

Miután a város egyik híressége az Escola do Teatro Bolshoi (a moszkvai Bolshoi Színház egyetlen tagintézménye, amelynek különlegessége, hogy ez egy olyan balettiskola, amely egyben színház is!), nem mondhattunk nemet a kedves invitálásnak, és így tegnap egy kis bepillantást nyerhettünk a kulisszák mögé.

Egy csipetnyi Moszkva feeling
Balerinák...

Előadásra várva
 
Ahogy talán a képekből is kitűnt, eddig nagyon kellemes volt az időjárás. Vendéglátónk, Wellington meg is jegyezte: maradhatnánk még tovább is, mert ennyit már régen sütött itt a nap.

Itt még a vezetékeken is fű terem

Na, mostanra azért kicsit helyre állt a rend, ma akkora zuhé volt, hogy öröm volt nézni. Persze, hiszen nem a szabadban ért minket, és a hőmérséklet még így is 25 fok feletti :)

Finom tavaszi eső

A napokban volt egyik társunk, Adam születésnapja, természetesen nem maradhatott el a közös ünneplés!

Happy, happy Birthday, Adam!

#brazil15, #ibmcsc

3 megjegyzés:

  1. elég jól alakul a kis projektetek úgy látom :)
    viszont itt is jó idő van. most akkor a jelenlétetek, vagy a hiányotok?!

    VálaszTörlés
  2. Szia Béla! A Szendrődi család is rátalált a blogodra, szívesen olvassuk. Érezd jól magad, Ditke

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No ennek örülök, remélem tetszik is :)
      Köszi, és üdv a családnak!

      Törlés