Translate

2013. október 17., csütörtök

Hab a tortán!

Úgy 1 hónappal ezelőtt történt, hogy az aktuális heti call keretében kiderült, ki melyik projektbe fog kerülni. Emlékszem, ahogy olvastam egymás után a projektek rövid leírását, és közben ilyenek jártak a fejemben: hmm nem rossz, hmmmmm, ez még jobb, hú, ennél kívánni sem lehet jobbat! És mire ideértem, megláttam a saját nevemet is a projekttagok között!

Külvárosi életképek

Mert azért lássuk be, tekintettel a CSC szellemiségére, szinte mindegy, hogy mi lesz a feladat, nagyot hibázni nem lehet. És valóban, izgalmas kihívás lehetett volna Joinville város Turisztikai Alapítványával dolgozni egy projekt menedzsment eszköz kiválasztásán, vagy a három Joinville-i egyetem által alapított technológiai innovációiért felelős Inovaparq számára egy Innováció Menedzsment megoldás bevezetésére javaslatot tenni, sőt, a Joinville önkormányzata által működtetett Fundema hulladék feldolgozó számára egy e-hulladék kezelési ajánlás kidolgozása is komoly feladvány lehet, de azért az igazi mégis csak az, ami nekünk jutott!

A 'házak' között már látszik a szomszédos mangrove erdő (mocsár)

Ez pedig az Associação Projeto Resgate (azaz Rescue Project - egy civil szervezet, melynek célja, hogy minőségi oktatáshoz juttassa a szegény családból származó hátrányos helyzetű gyermekeket) által megfogalmazott feladat, amely egy új, nyilt forráskodú, felhő-alapú információs rendszer kidolgozásáról szólt. Az új rendszer nem csupán jobban kell támogassa a szervezet napi munkáját, hanem skálázhatósága révén ki kell szolgálja a támogatott gyerekek egyre növekvő számát, illetve a szervezet földrajzi növekedését, hiszen a sikeren felbuzdulva Joinville mellett már további 2 városban is elkezdődött a terjeszkedés!

A 'terepszemle' után kis csapatunk megérkezett Mário-val az irodába...
...ahol tovább folytatódott az időutazásunk!

És ha még ez sem lenne elég, akkor további hab a tortán, hogy a fogadó szervezetünk élén -talán nem meglepő módon- egy végtelenül kedves, jószándékú, magával ragadóan lelkes, de ugyanakkor rendkivül dinamikus, nyitott, "ez tetszik, gyerünk, csináljuk" típusú embert, Mário Sant'Ana-t ismerhettük meg.

Mário-t a gyerekei is imádják

Két példa, ami talán jobban érzékelteti, kihez is van szerencsénk: az első napunk egy Kick-off meeting-gel indult, ahol Mário 10 perces előadása után a közönség szó szerint a könnyeivel küszködött a meghatottságtól. Délután aztán, már félrevonulva a Projeto Resgate külvárosi irodájába, a feladat jobb megértése közben szabadon ötletelgettünk, és felmerült, hogy az elképzelt megoldást majd akár egy szponzor is fejleszthetné, illetve hosztolhatná. Alig telett bele 5 perc, Mário ragyogó arccal tért vissza hozzánk: "Van egy jó hírem! Megtaláltam a megfelelő szponzort, és vállalják is!..."

A szerencsések, akik minőségi oktatáshoz jutottak a Projeto Resgate révén

Csak hogy irigykedjetek... :)))

 #brazil15, #ibmcsc

7 megjegyzés:

  1. azért nem lőttem mellé annyira azzal a mondatommal, hogy nincsenek eleresztve...

    VálaszTörlés
  2. az meg lemaradt, hogy gratulálok a szponzorotokhoz :) ha jól sejtem ez igen nagy előrelépés!

    VálaszTörlés
  3. Na igen, akadnak sajnos ilyen részek is a városban.
    És köszi a gratulációt, de azóta már fordult a kocka, sajna visszaléptek... :(

    VálaszTörlés
  4. Visszaléptek ??? Túl magasra löttétek a költségkalkulációt ? Na de sebaj, amugy mi dolgotok lett volna? Hajrá a feladattal !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Költségek? Arról még szó se volt... Egyébként jól látod, így még izgalmasabb :))

      Törlés
  5. Gyakoribb postokat kérünk! .. és több fotót! :)) a lényeg, hogy érezd jól magad....

    VálaszTörlés
  6. Igenis, Herr General! :)
    Nem akarok több képet, mert még elunnátok... így legalább marad még új otthonra is :D

    VálaszTörlés