Translate

2013. november 4., hétfő

Elindult a visszaszámlálás

Egy mondat (pár kép) erejéig visszatérve a community service témára: az óvoda vezetője nem feledkezett meg ígéretéről, és küldött pár képet nekünk arról, hogyan vették birtokba a gyerekek a megújult játszóteret. Úgy tűnik az ő tetszésüket is sikerült elnyernünk! :)

Nem pont alagútnak szántuk, de így is jó. Sőt!

Ami a projektünket illeti, sajnos egyre türelmetlenebbek vagyunk. Nem egymással, hanem önmagunkkal szemben. Ez állítólag így normális, hiszen a 4 hét nagyon gyorsan eltelik, és a végéhez közeledve mindenkinek egyre inkább azon jár az esze, hogy hogyan lehetne a maximumot kihozni a feladatból. Nincs ez másképpen nálunk sem: haladunk ugyan a SoftExpert megoldásának megismerésével, de nem olyan gyorsan, mint szeretnénk. Lényegében már csak 1-2 nap maradt, amit erre tudunk szánni, hiszen az utolsó napok a végső prezentációra való felkészüléssel, illetve magával a prezentációkkal fognak telni. Ez viszont borzasztóan kevésnek tűnik arra, amit célként tűztünk ki magunk elé: megtalálni annak a módját, hogy a 'nem egészen' a mi céljainkra kitalált eszközt hogyan lehetne úgy értelmezni, hogy az képes legyen kielégíteni Mário, azaz a Projeto Resgate igényeit.


Közeledik a projekt vége, itt az ideje, hogy átadjuk az IBM-es apróságokat.

Hogy kicsit felfrissítsük az agyunkat, Olivier-rel rászoktunk arra, hogy ebéd után egy kis felfedező sétát tegyünk a környéken. Tanulságos, és egyben nagyon hasznos is a dolog, ötleteinket hallva Márió szinte már küld minket a napi 'brainstorming walk'-unkra.

Egy ilyen séta közben fedeztük fel ezt a környékbeli, meglepően igényes zöldség-gyümölcs üzletet is
Remélem sikerül ihletet adnom a holnapi ebédhez :)

A napközbeni hajtás sokszor este is folytatódik, de persze nem mindig. Csütörtökön este például a csapat Halloween lázban égett, azaz csak a csapat egyik (főleg az angolszász területet képviselő) része. Erőfeszítéseik nem voltak hiábavalók, hamarosan belelkesítették a csapat másik részét is... :)

Készülődik a csapat a rögtönzött Halloween partyra
Azt hiszem a recepción is nagyon örültek nekünk

Repül az idő, elérkezett egy újabb hétvége, ráadásul az utolsó, amit a csapat együtt fog tölteni! A társaság aktív magjának, azon belül is elsősorban Yiyin-nek köszönhetően már kész tervvel rendelkeztünk. A változatosság kedvéért most délnek vettük az irányt, ezúttal Santa Catarina állam fővárosa, egyben közkedvelt üdülőközpontja (szörfparadicsoma), a részben szigeten elterülő Florianópolis volt az úticélunk. Persze, ha már útba esett, nem hagyhattuk ki Balneário Camboriú-t sem, ami híres az éjszakai életéről (2012-ben a Forbes magazin szerint itt, az "e-zene fővárosában" volt található Brazília 2 legjobb klubja!), csodálatos strandjáról, valamint drótkötélpályájáról, mely összeköti Camboriú és a szomszédos Laranjeiras strandját. Ígérem, hamarosan következik majd a képes beszámoló is a hétvége történéseiről...

Így készül a Caldo de cana koktél (frissen préselt cukornád egy kis lime-mal megbolondítva) - Kicsit talán túl édes, de nekem bejött!

#ibmcsc, #brazil15

1 megjegyzés:

  1. büszke vagyok rátok :) nagyon szép lett az a kis játszótér, és tök jó látni, hogy szeretik!!!

    VálaszTörlés