Translate

2013. november 9., szombat

Itt a vége, fuss el véle

Amint említettem, az utolsó hét úgy elröpült, hogy szinte észre se vettük.
Sőt! Hihetetlen, hogy letelt a 4 hét, és már véget is ért a küldetésünk. Holnap ki-ki hazafelé veszi az irányt, vagy éppen beiktat még előtte néhány nap kirándulást, de ami a lényeg, ezzel lezárult a CSC program 'in country' része.

Viszlát Mário, bye-bye Resgate...

Ezzel persze előreszaladtam, de most, hogy túl vagyunk mindenen, nehéz másra gondolni.
Remélem nem bánjátok, ha nem is erőltetem, és az utolsó hétről inkább csak röviden mesélek.

Szerdára sikerült még összehoznunk egy találkozót a SoftExpert csapatával, ahol az volt a cél, hogy a demokörnyezetben szerzett tapasztalatainkat átbeszélve megvizsgáljuk, hogyan is lehetne a Resgate igényeit lefedni. Amint sejtettük, nem olyan triviális a dolog, és erről sikerült a szakértőiket is meggyőzni. Ez azért volt nagy eredmény, mert így elértük, hogy a SoftExpert ne csak oktatást és magát az SE Suite tool-t biztosítsa, hanem már most az élére álljon a Resgate megoldás megtervezésének és kialakításának, amivel rengeteg időt és energiát spórolhat meg Mário a továbbiakban. Arról nem is beszélve, hogy így egy valóban életképes rendszer fog létrejönni, ami talán később még önálló piaci termékként is megjelenhet majd.

Ha két nagy ember összefog, akkor nagy dolgok születnek! - Mário Sant'Ana és Ricardo Lepper

Mindeközben folyamatosan készültünk a végső prezentációkra. Az első, részletesebb verziót csütörtökön adtuk elő szűkebb körben (Resgate, SoftExpert, IBM), míg a másodikat a pénteki nagy közös rendezvény keretében (mintegy 50 fős közönség előtt), ahol a 4 fős CSC csapatok 15-15 percben mutathatták be az elmúlt hetek munkájának eredményeit.

Még anno, amikor Mário a nyitóprezentáción olyan meghatóan adott elő, határoztuk el, hogy a záróprezentáción majd megríkatjuk a közönséget. Jelentem: sikerült! Hála Yiyin és Sene ötletes diáinak, és különösen Yiyin zárószavainak, előadásunk végére a közönség valóban sírva fakadt, és mintegy család borultunk össze Márioval és feleségével Mônicaval. Szép pillanat volt...

Köszönjük Mário, hogy befogadtál minket, és egy picit részesei lehettünk a küldetésednek
CSC Brazil15 csoportkép a záró prezentáció után - Fáradtan, de a jól végzett munka örömével az arcunkon

Két prezentáció között - Fantasztikus balettelőadás a Joinville-i Bolshoi Színházban


#ibmcsc, #brazil15

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése